УЧЕНИЦИТЕ ОТ СЕДМИ КЛАС ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТ НА ТЕМА „СВЕТОВНО ИЗЛОЖЕНИЕ“

Учениците от седми клас на 41. ОУ “Свети Патриарх Евтимий” в час по литература представиха своя проект на тема “Световно изложение”. Вдъхновени от пътеписа на Алеко Константинов "До Чикаго и назад", те имаха за задача да реализират идея как би изглеждал павилионът на България днес, ако се осъществи Световно изложение, подобно на Чикагското.
Учениците от 7. а., 7. б и 7. в клас представиха богатството и разнообразието на българската култура, традиции и иновации. В рамките на своя проект показаха нашата страна чрез някои от най-известните ѝ личности, които са оставили отпечатък в историята на България и света. От древните времена до съвремието, тези личности са представлявали нацията си с гордост и достойнство, както в областта на литературата, така и в музиката, спорта и народното дело. 
Също така разкриха вкусовете и ароматите на българската кухня чрез представянето на някои от най-популярните национални ястия и деликатеси. От традиционните шопски салати до ароматните баници, питки и българското кисело мляко.
В допълнение към културното наследство и кухнята, представиха и някои от най-иновативните български продукти и изобретения, с които само можем да се гордеем.
Важна част от проектите на седмокласниците заемаше и народното творчество. Част от тях танцуваха за своите съученици, облечени в народни носии. Други представиха някои от най-българските обичаи и ритуали като нестинарството, кукерските игри и други. 
В специални кътове в училище беше организирана и изложба на проектите, за да могат всички желаещи да разгледат работите на учениците.
Надяваме се, че нашият проект ще Ви вдъхнови да продължавате да откривате красотата и богатството на България!
Ръководител на проекта: Теодора Бахова – учител по  български език и литература